Hej.

Här kommer nu den första informationen från mig vad gäller matematik. Vi har nu arbetat tillsammans i tre veckor och rutinerna börjar sitta. För mig har det varit spännande att träffa nya elever och kollegor.

Vad gäller matematiken så har vi avslutat tal i procentform, enkel procenträkning, lärt oss att samma tal kan uttryckas både i bråk, procent och som decimaltal.

Just nu håller vi på och konstruerar olika diagram, nämligen linjediagran, stapeldiagram, stolpdiagram, cirkeldiagram samt bilddiagram. Diagrammen konstrueras utifrån enkla undersökningar t.ex klassens favoritdjur.

Innan påsklovet hoppas jag att vi hinner med att lära oss mycket om begreppen medelvärde, typvärde och median. Sen efter påsklovet är det dags för lite sannorlikhet.

Pär-Åke