Vecka 17 är det dags för ett litet prov i matematik.

Vi kommer att förbereda oss genom att repetera i boken och även genom att eleverna får repetitionsuppgifter av mig. Jag är övertygad om att det kommer att gå bra.
Vad skall eleverna då kunna.
1. De skall kunna räkna ut medelvärde , veta vad som menas med typvärde och median.
2.De skall kunna tolka och konstruera enkla diagram främst stapeldiagram och cirkeldiagram.
3. De skall känna till och kunna visa att samma tal kan uttryckas på olika sätt i decimalform, bråkform och procentform.
4. De skall kunna använda > = < på rätt sätt.
5.De skall kunna utföra beräkningar med enkel procent. Känna till begreppet rabatt och utföra beräkningar med enkel procent i vardagliga situationer.
6. De skall förstå innebörden av sannorlikhet, chans och risk. Samt göra enkla beräkningar av sannorlikshetsutfall.